Latar belakang sajarah Gerakan Restorasi
  • Register

Salah sawijining panyengkuyung sing pungkasan kanggo bali menyang Kekristenan Prajanjian Anyar, minangka sarana kanggo nggayuh kesatuan kabeh pracaya ing Kristus, yaiku James O'Kelly saka Gereja Episcopal Methodist. Ing 1793 panjenenganipun mundur saking konferensi Baltimore ing pasamuanipun lan nyuwun marang sanès-sanèsipun kanggé nggabungaken piyambakipun kanthi ngginakaken Kitab Suci minangka pamrih. Pangaribawane ana ing Virginia lan North Carolina ing ngendi cathetan sajarah sing nyathet pitung ewu para pangikut ngiringake kepemimpinan marang bali menyang kekristenan Prajanjian Anyar primitif.

Ing 1802 gerakan sing padha antarane Baptists ing New England dipimpin déning Abner Jones lan Elias Smith. Wong-wong padha kuwatir bab "jeneng lan kapercayan denominasi" lan mutusake kanggo nganakake jeneng Kristen, njupuk Kitab Suci minangka pandhuane mung siji. Ing 1804, ing sisih kulon negara Kentucky, Barton W. Stone lan sawetara pamrentah Presbyterian liyane padha tumindak ngumumake yen dheweke bakal njupuk Kitab Suci minangka "pandhuan sing bisa dituju ing swarga." Thomas Campbell, lan putriné, Alexander Campbell, njupuk langkah sing padha ing taun 1809 ing saiki negara bagian ing West Virginia. Padha nyatakake ora ana apa-apa sing kudu ditrapake marang wong Kristen minangka prakara doktrin sing ora sethithik minangka Prajanjian Anyar. Sanajan gerakan papat kasebut pancen mandheg ing wiwitane, dheweke dadi salah sawijining gerakan pemulihan sing kuwat amarga tujuan lan pitakon sing padha. Wong-wong iki ora ndhukung wiwitan gereja anyar, nanging bali menyang gereja Kristus kaya sing dijelasake ing Kitab Suci.

Anggota gereja Kristus ora ngandhut maneka gereja anyar sing wiwit cedhak awal abad 19. Luwih, gerakan kabeh dirancang kanggo ngrembaka ing jaman kontemporer pasamuan wiwitane didegaké ing Pentakosta, AD 30. Kekuatan daya tarik kasebut dumunung ing pemugaran gereja asli Kristus.

njaluk Ing Tutul

  • Ministri Internet
  • PO Box 2661
    Davenport, IA 52809
  • 563-484-8001
  • alamat email iki lagi direksa saka spambots. Sampeyan kudu aktif JavaScript kanggo ndeleng.