Цркви на Христос одговор за одговор при катастрофи

Цркви Христови
  • Регистрирај се


Тимот за одговор при катастрофи е веднаш достапен за локалното собрание во погодените области. Целта на тимот за одговор при катастрофи е да му помогне на локалното собрание во регрутирањето и примањето на доброволци за да им помогне со емоционалните и духовните потреби на жртвите од катастрофи и да им помогне во фазата на расчистување и обновување.

Тимот за одговор при катастрофи ќе ги доведе следниве места на местото на катастрофа за да му помогне на локалното собрание да се доближи до нивната заедница:

Мобилна кујна
Мобилен туш приколка
Обучени координатори
Целосно опремени приколки
Здравствени колекции
Исчисти комплети
Бебе колекции
Училишни колекции

Тимот за одговор при катастрофи ја купува храната која се служи на целата заедница во областите на катастрофи, како и градежни материјали, апарати за домаќинство, алатки, отстранување на остатоци и сл. За оние без / под осигуреници.ШТО Е ПРЕДМЕТ НА РЕЗУЛТАТИТЕ НА ОТПАДОТ

Обучени 1st одговорите волонтери Координатори донесе за да им помогне на вашето општество се постави олеснување напор работи со дистрибуција, чистење и обновување на фази

30 "комерцијална мобилна кујна единица донесе во служат 3,000-4,000 оброци / ден на заедницата и волонтери

1st Semi Tool Tool Trailer и неколку дополнителни приколки за приложени инструменти кои се внесуваат со генератори, пили со ланец, лопати, чекани, колички, во основа секоја алатка што ќе биде потребна од волонтерите

RV е донесен за да им помогне на куќата волонтери

Тушката приколка за волонтерска употреба

База на податоци за илјадници волонтери кои се пријавиле со DRT кои се повикани да работат

Тимот за одговор при катастрофи помага да се купат храна и градежен материјал

Цркви на Христос одговор за одговор при катастрофи
836 С. Браун училишниот пат
Вандалија, ОХ 45377

Веб-страница: www.churchesofchristdrt.org
Е-пошта: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.


Ние би биле среќни да обезбедиме какви било дополнителни информации што можеби ќе ви бидат потребни. Достапни сме да дојдете во твоето собрание за да ги презентираме минатите напори за помош. Ве молиме јавете се на Тимот за одговор при катастрофи за да закажете презентација.

Ако сакате повеќе информации, ве молиме контактирајте со Стив Лилс на 937-689-5725 или Карен Кофахл во 214-734-9647.

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.