Како некој станува член на Христовата црква?

Цркви Христови
  • Регистрирај се

Во спасението на душата на човекот се потребни 2 делови: Божјиот дел и дел од човекот. Божјиот дел е голема улога: "Зашто преку благодат сте спасени преку верата, а тоа не е од вас, тоа е дар Божји, а не дела, за кој никој не треба да слава" (Ефесјаните 2: 8-9). Љубовта што Бог ја чувствувал за човекот го натерал да го испрати Христос во светот за да го откупи човекот. Животот и учењето на Исус, жртвата на крстот и проповедањето на евангелието кон луѓето претставуваат Божја страна во спасението.

Иако Божјиот дел е голем дел, човечкиот дел е исто така неопходен ако човекот е да го достигне небото. Човекот мора да ги почитува условите на помилување што Господ ги најавил. Дел од човекот може јасно да се постави во следните чекори:

Слушајте го Евангелието. "Како ќе го повикаат оној кому не поверувале, и како ќе му веруваат на оној кого не го чуле и како ќе слушаат без проповедник?" (Римјани 10: 14).

Верувам. "И без вера не може да му се угоди, зашто оној што доаѓа кај Бога мора да верува дека е, и дека тој е наградувач на оние што го бараат" (Евреи 11: 6).

Покајте се од минатите гревови. "Затоа, времето на незнаење, Бог се занемарува, но сега им заповеда на луѓето дека сите треба да се покајат" (Дела 17: 30).

Исповеди го Исус како Господ. "Ете, овде е вода, што ме спречува да се крстам?" А Филип рече: "Ако веруваш со сето свое срце, ти можеш." Тој одговори и рече: "Јас верувам дека Исус Христос е Син Божји" (Дела 8: 36 -37).

Бидете крстени за простување на гревовите. "И Петар им рече:" Покајте се и крстете се од сите вас во името на Исус Христос за простување на вашите гревови и ќе го примите дарот на Светиот Дух "(Дела 2: 38).

Живејте христијански живот. "Вие сте избраната раса, царско свештенство, свет народ, народ за сопствено богатство, за да ги покажете извонредностите на оној кој ве повика од темнина во неговата чудесна светлина" (1 Peter 2: 9).

Кои се цркви на Христос?

Која е карактеристичната молба на Христовата црква?

Историско потекло на Движењето за реставрација

Колку Христови цркви се таму?

Како црквите се организациски поврзани?

Како се управуваат Христовите цркви?

Што црквата Христова верува во Библијата?

Дали членовите на Христовите цркви веруваат во девственото раѓање?

Дали црквата Христова верува во предодреденост?

Зошто Христовата црква крштава само со потопување?

Дали се практикува крштевањето на новороденчињата?

Дали министрите од црквата слушаат исповед?

Дали молитвите се упатени кон светите?

Колку често јадеш вечера на Господа?

Каква музика се користи во обожавањето?

Дали Христовата црква верува во небото и пеколот?

Дали Христовата црква верува во чистилиште?

Со кои средства црквата обезбедува финансиска поддршка?

Дали Христовата црква има кредо?

Како некој станува член на Христовата црква?

добие Во контакт

  • Министерства за интернет
  • PO Box 146
    Спирман, Тексас 79081
  • -806 310 0577-
  • Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Вие треба да вклучите JavaScript за да ја видите.