Si lidhen kisha në mënyrë organizative?

Kishat e Krishtit
  • Regjistrohu

Duke ndjekur planin e organizimit të gjetur në Dhiatën e Re, kishat e Krishtit janë autonome. Besimi i tyre i përbashkët në Bibël dhe respektimi i mësimeve të tij janë lidhjet kryesore që i lidhin ata së bashku. Nuk ka selinë qëndrore të kishës dhe asnjë organizatë më të lartë se pleqtë e çdo kongregacioni vendës. Kongregacionet bashkëpunojnë vullnetarisht për të mbështetur jetimët dhe të moshuarit, predikimin e ungjillit në fusha të reja dhe në vepra të tjera të ngjashme.

Anëtarët e kishës së Krishtit kryejnë dyzet kolegje dhe shkolla të mesme, si dhe shtatëdhjetë e pesë jetimore dhe shtëpi për të moshuarit. Ka përafërsisht revista 40 dhe revista të tjera të botuara nga anëtarë individualë të kishës. Një program radio dhe televizioni mbarëkombëtar, i njohur si "Herald of Truth", është sponsorizuar nga kisha Avenue Highland në Abilene të Teksasit. Pjesa më e madhe e buxhetit të saj vjetor prej $ 1,200,000 është kontribuar në bazë të lirë nga kishat e tjera të Krishtit. Programi i radios aktualisht dëgjohet në më shumë se stacionet radiofonike 800, ndërsa programi televiziv po shfaqet tani në më shumë se stacione 150. Një tjetër përpjekje e gjerë radioje e njohur si "Radio Botërore" zotëron një rrjet të stacioneve 28 vetëm në Brazil dhe funksionon në mënyrë efektive në Shtetet e Bashkuara dhe një numër vendesh të tjera të huaja dhe po prodhohet në gjuhët 14. Një program i gjerë reklamash në revistat kryesore kombëtare filloi në nëntor 1955.

Nuk ka konventa, takime vjetore ose publikime zyrtare. "Lidhja që lidh" është një besnikëri e përbashkët ndaj parimeve të rivendosjes së krishterimit të Dhiatës së Re.

Marr Në kontakt

  • Ministritë e internetit
  • PO Box 146
    Spearman, Texas 79081
  • 563-484-8001
  • Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë.