Si bëhet një anëtar i kishës së Krishtit?

Kishat e Krishtit
  • Regjistrohu

Në shpëtimin e shpirtit të njeriut ekzistojnë pjesë të nevojshme të 2-it: pjesa e Perëndisë dhe pjesa e njeriut. Pjesa e Perëndisë është pjesa e madhe, "Sepse me anë të hirit u shpëtuat nëpërmjet besimit dhe jo nga vetja juaj, është dhurata e Perëndisë, jo veprave, që të mos ketë njeri të lavdërohet" (Efesianët 2: 8-9). Dashuria që Perëndia ndiente për njeriun e udhëhoqi atë për të dërguar Krishtin në botë për të shpenguar njeriun. Jeta dhe mësimi i Jezusit, sakrifica në kryq dhe shpallja e ungjillit tek njerëzit përbëjnë pjesën e Perëndisë në shpëtim.

Megjithëse pjesa e Perëndisë është pjesa e madhe, pjesa e njeriut është gjithashtu e nevojshme nëse njeriu do të arrijë qiellin. Njeriu duhet të pajtohet me kushtet e faljes që Zoti ka paralajmëruar. Pjesa e njeriut mund të përcaktohet qartë në hapat vijues:

Dëgjoni Ungjillin. "Si do ta thërrasin atë që nuk i besuan, dhe si do t'i besonin atë që nuk i kishin dëgjuar, dhe si do të dëgjojnë pa ndonjë predikues?". (Romakët 10: 14).

Besoj. "Dhe pa besim është e pamundur t'i pëlqesh atij, sepse ai që i afrohet Perëndisë duhet të besojë se ai është dhe se është shpërblim për ata që e kërkojnë atë" (Hebrenjve 11: 6).

Pendohu nga mëkatet e kaluara. "Herë të injorancës, pra, Perëndia e mbylli, por tani ai urdhëron njerëzit që të gjithë ata të pendohen" (Veprat 17: 30).

Rrëfeni Jezusin si Zot. "Ja, këtu është uji, çfarë do të më pengojë të pagëzohem?" Dhe Filipi tha: "Në qoftë se ti beson me gjithë zemër, ti do ta pranosh dhe do të thotë: Unë besoj se Jezu Krishti është Biri i Perëndisë" (Veprat 8: 36 -37).

Pagëzohuni për faljen e mëkateve. "Dhe Pjetri u tha atyre:" Pendohuni dhe secili nga ju le të pagëzohet në emër të Jezu Krishtit për faljen e mëkateve tuaja dhe ju do të merrni dhuratën e Frymës së Shenjtë "(Veprat 2: 38).

Jeto një jetë të krishterë. "Ju jeni një racë e zgjedhur, një priftëri mbretërore, një komb i shenjtë, një popull për zotërimin e Perëndisë, që të tregoni mrekullitë e atij që ju thirri nga errësira në dritën e tij të mrekullueshme" (1 Peter 2: 9).

Marr Në kontakt

  • Ministritë e internetit
  • PO Box 146
    Spearman, Texas 79081
  • 806-310-0577
  • Kjo adresë emaili po mbrohet nga spambotet. Ju duhet të aktivizoni Java skriptet për të parë atë.